fbpx

15 tipp hogyan gondozzuk a kutyánk télen – 4. rész

15 tipp hogyan gondozzuk a kutyánk télen – 4. rész

Eddig 14 jótanácsot osztottunk meg veletek az előző részekben. Utolsó pontként, de nem utolsó sorban az idős kutyák tél idején jobb odafigyelést igénylő szükségleteiről írunk.

A hideg idő könnyebben felerősítheti idős kutyák fájdalmait, panaszait, különösen az artrózist. Fontos, hogy tartsuk a már megszokott mozgásformákat vele, nehogy kiessen a ritmusból, de mindenképpen figyeljünk a csúszós felületekre, hogy elkerüljük a baleseteket. Miután vége a tevékenységnek, és hazaértünk, biztosítsunk négylábú barátunknak egy kényelmes és meleg fekhelyet, hogy ki tudja pihenni magát.


Ha még nem kezdett el adni étrend-kiegészítőt kedvencének, itt az ideje elkezdeni támogatnia a szervezetét, hogy könnyebben telhessenek az ő, és így az Ön napjai is.

Amennyiben kutyája már diagnosztizálva lett artrózisos porckopással, az Arthrocol Mobility termékét ajánljuk. Ezt a már előrehaladott, fájdalommal járó problémák esetében érdemes adni kutyánknak, mert nem csak táplálja a porcokat, de azok kenésére is pozitív hatással van. Tehermentesíti az ízületeket és a benne lévő ördögcsáklya hatóanyag a fájdalmat is segít  csillapítani.

Elérhető 300 ml-es és 500 ml-es kiszerelésben is, a linket hozzá pedig ITT találja.

Egyébként is ajánlott ízületvédő kiegészítőt adni kutyusunknak, és nem csak az idősebb korban lévőknek. Megelőzés és egészség megőrzés céljából pedig a Rocky Pro termékünket ajánljuk. Ezt akár munkakutyáknak is adhatjuk az ízületek karbantartása céljából, illetve az ezekhez köthető sérülések megelőzésének céljából. Magas koncentrációjú hatóanyagaival tűnik ki versenytársai közül, állatorvosi praxisokban pedig napi szinten használt. A már meglévő panaszokat is segít enyhíteni, így javítva az életminőségen. Fájdalomcsillapítót nem tartalmaz.
 

Szintén elérhető 300 ml-es és 500 ml-es kiszerelésben, bővebb információ pedig ITT található róla.

Csakúgy, mint az emberek, a kutyák is fogékonyabbak a különböző betegségekre a hideg, őszi-téli időszakban. A kemény hideg, csapadék vagy a csípő szelek komoly diszkomfort érzést válthatnak ki a négylábúakban is: felelősségteljes gazdiként nekünk kell a napi törődést e szerint igazítani. Odafigyeléssel és megfelelő törődéssel megbizonyosodhatunk arról, hogy nem csak négylábú barátunk, de mi is a legjobbat hozhassuk ki a télből.

Reméljük, hogy hasznosnak találták ezt a sorozatot, és segíthettünk pár tanáccsal megkönnyíteni az elkövetkező pár hónapra való felkészülést. Legyen a törődés a középpontban, hogy a család minden tagjának élvezetesek legyenek napjaik, minden évszakban!