fbpx

A kutyák immunerősítése

Az ősszel kezdődő és télbe nyúló, lehűléssel járó szezonban nem csak mi vagyunk hajlamosabbak lebetegedni, hanem kedvenceink is. A ritkásan napsütéses időszak hatására szervezetünk nem termel annyi D-vitamint, mint nyáron, aminek hatására immunrendszerünk  legyengül. Így mindenképpen érdemes odafigyelnünk nem csak a sajátunkra, de kedvenceinkére is.

Immunrendszer erősítése

A társállatokat se nem könnyű, se nem élvezetes segíteni kilábalni betegségből, ezért fontos, hogy már a hideg idő közeledtével felkészítsük szervezetüket a megfelelő védekezésre. Alapos megelőzéssel egyaránt könnyíthetjük meg a saját és az ő dolgukat is.

Étrend

A legjobb támogatást a megfelelő étkezés adja, hiszen úgy tartják, hogy a kutyák emésztőrendszere a fő központja a különböző megbetegedések elleni védekezésnek.
A leghatékonyabb diétának öt alap pillére van:
– fehérjék
    – (egészséges) zsírok
    – szénhidrátok
    – vitaminok
    – ásványi anyagok 

Többféle vélemény létezik a kutyák etetésével kapcsolatban, mint például a szénhidrát nélküli diéta. Van azonban, aki a szénhidrát és a fehérje egyensúlyban lévőségére esküszik. Nincs két ugyanolyan kutya, ezért nincs olyan étrend sem ami minden négylábú esetében használható. A legjobb módszer, ha az állatorvostól kérünk segítséget a fajta szerinti legmegfelelőbb étrend összeállítására.

Étrend fontossága

Mozgás 

A második fontos eleme a betegségek elleni védekezésnek a rendszeres mozgás. Amennyiben ez elmarad, kedvencünk hamar elhízik és ez gyulladást serkentő hormonok elszaporodásához vezet. Ennek a vége biztosan valamilyen megbetegedés a szervezetben. 

Természetesen a rendszeres mozgást ezt segít megelőzni, hiszen négylábú barátunk súlyát így kontroll alatt tudjuk tartani. Arról nem is beszélve, hogy a rendszeres mozgás (az embereknél is) kedv- és állapotjavító hatással bír, illetve az elhízás elkerülése végett csökkenti a gyulladás, a fájdalom és a betegségek kialakulásának esélyét.

Kutyasétáltatás

 Hidratáció

A megfelelő étkezés és rendszeres mozgás mellett természetesen nem maradhat el a szervezet megfelelő mennyiségű vízzel történő ellátása. Négylábú barátaink testének kb. 80%-a szintén vízből áll, pont úgy mint az embereknél, ezért fontos, hogy mindig legyen friss, tiszta víz elérhető közelségben számukra.
A rendszeres vízivás:  – segít a megfelelő emésztés fenntartásában

– támogatja a légzést és az oxigén-felvételt

– szerepet játszik a testhőmérséklet szabályozásában

– egészséges vérellátást biztosít az agy, a szív és az izmok felé

– megkönnyíti a káros méreganyagok szervezetből történő kihajtását

Hidratáció

Étrend-kiegészítők

Az igazság az, hogy a legtöbb áruházban kapható állateledelekben nincs meg a szükséges tápanyagból és vitaminból elegendő mennyiség, ezért érdemes kiegészítő termékeket is bevezetni kedvencünk étrendjébe. Szerencsére egyre könnyebb minőségi, nagy gonddal és odafigyeléssel  előállított termékeket találnunk. Az Arthrocol Kft. DMG és Betain immunerősítője több éves tapasztalat felhasználásával alapján lett kifejlesztve. 

Használható megelőzésre, vagy már fennálló betegség legyőzésének támogatásában. Nem csak az immunrendszert erősíti az oldat, de nagyban csökkenti daganatos megbetegedés esetén annak terjedését. Segíti az agyi- és a  májfunkciókat, kedv-, étvágy- és állapotjavító hatással bír, illetve a vérkeringés serkentésével a megfelelő szívműködést is biztosítja.
Főbb hatóanyagai a Dimetilglicin (B15 vitamin) és a Betain anhidrát, melyek a szervezet védekező képességét erősítik.

További információ a termékről itt található:
https://arthrocol.com/termek/dmg-betaine-immunerosito-cseppek/