fbpx

Az elhízott kutya és az ízületi- és porc betegségek

ízületi problémák elhízás

A glasgowi egyetem állatorvosi kara készített egy felmérést a kutyák sántasága és a túlsúly összefüggésének vizsgálatára.

A tanulmány az osteoarthritis-es (OA) elhízott kutyák súlycsökkenés hatását elemezte a sántaságra. Tizennégy elhízott, a klinikai és röntgen által megállapított OA tüneteivel járó kutya részt vett egy nyílt várható klinikai vizsgálaton. A szűrővizsgálat és a kiindulási adatok gyűjtését követően a kutyákat csökkentett kalóriatartalmú táplálékkal etették egy 16 hetes vizsgálati időszak alatt, amelyben hat követő ellenőrzést végeztek. Minden látogatáskor megmérték a testsúlyt és a kismedence kerületét, a sántítás súlyosságát numerikus besorolási skálával (NRS), vizuális analóg skálával (VAS) és kinetikus járáselemzés alkalmazásával értékelték. Ez az első olyan vizsgálat, amely szubjektíven és objektíven értékeli a súlycsökkenés hatását a sántaságra az elhízott OA-ban szenvedő kutyákban. Az eredmények azt mutatták, hogy 6,10% -os súlycsökkenés következtében jelentősen csökkent a sántaság. A kinetikus járásvizsgálat esetében a 8,85% -os testsúlycsökkenés eredményezett jelentős javulást. Ezek az eredmények megerősítik, hogy a súlycsökkenést fontos kezelési módként kell bemutatni az OA-val rendelkező elhízott kutyák tulajdonosai számára, és hogy a 6,10-8,85% testsúlycsökkenés után észrevehető javulás tapasztalható.

Marshall WG1Hazewinkel HAMullen DDe Meyer GBaert KCarmichael S.Small Animal Hospital, University of Glasgow Veterinary School, Bearsden Road, Glasgow, Scotland, UK. w.marshall@vet.gla.ac.uk
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20237844
Figyeljünk oda a kedvenceink táplálására, mozgassuk sétáltassuk őket sokat. Ha már bekövetkezett a baj, akkor tudjuk ajánlani a Mobility azonnali hatású komplex ízületvédő- és erősítő csúcstermékünket, vagy ha elszántuk magunkat, és le akarjuk fogyasztani a kutyánkat, akkor pedig a Nutryx zsírégető hatású termékünket.
Ízületerősítő és porcvédő termékeink megtalálhatóak az állatorvosoknál, és a webshopunkban.
Mobility ízület- és porcvédő
Ízületi és porc problémákra kínálunk megoldást!

Vélemény, hozzászólás?