fbpx

5 helyzet, amikor fontos az aminosavak pótlása – Arthrocol Vitality II. rész

Az előző részben ismertettük, hogy mik is azok az aminosavak, miért fontosak egy élő szervezet számára, és hogy milyen folyamatokban vesznek részt. ITT el is tudod olvasni, ha lemaradtál volna.

A következőkben konkrét példákat hozunk, amikor kifejezetten szükséges kutyusod számára az esszenciális aminosavak pótlása készítmények segítségével. Megfelelő odafigyeléssel az egészségi állapotán és a mindennapi életminőségén is javíthatsz.
Vágjunk is bele!

Aminosavak pótlása – Mikor ajánlott a Vitality adagolása?

1. Vesebetegség – fehérjeszegény diéta

Meglévő vesebetegség esetén azért, hogy a vese terhelését és a termelt salakanyag mennyiségét csökkentsük, fehérjeszegény diétát érdemes alkalmazni. Ez azért is lehet problémás, mert ahogy korábban írtuk, a szükséges aminosavakat a szervezet állati- és növényi fehérjék lebontása során tudja kinyerni. Ha nem pótoljuk őket megfelelően, még komolyabb probléma állhat fenn, hiszen a kutyus szervezetének egyéb funkciói is (pl. Immunrendszer) gyengülhetnek. A Vitality aminosav-keverék adagolásával úgy tudod a nélkülözhetetlen aminosavakat adni kutyádnak, hogy közben nem terheled a veséjét és a gyógyulásra tudsz koncentrálni. Rendkívül fontos a szervezet ilyen jellegű támogatása, mert ezek a számunkra láthatatlan molekulák végzik el a gyógyulási folyamat oroszlánrészét.

2. Kialakult felszívódási zavar más betegség miatt

Felszívódási zavar esetén mindenképpen kritikus az aminosavak pótlása! Mivel az adott tápanyag nem marad meg a kutya szervezetében, így az abból kinyerhető anyagok sem tudnak hasznosulni. A szervezet így nem tudja megtermelni azokat az aminosavakat, amikre igazán szüksége lenne, ezért nagyon fontos utólagosan pótolni őket. A felszívódási zavar leggyakrabban gyulladásos bél- és epebetegségeknél, daganatoknál és hasnyálmirigy-gyulladásnál alakul ki, de más egészségügyi probléma hozománya is lehet!

Aminosavak pótlása kutyáknál a jobb egészségért


3. Műtét utáni lábadozás

Remekül alkalmazható műtét utáni lábadozás során. Roboráló hatása van, hiszen serkenti a sebgyógyulást és a szövetek javulását. Az aminosav-keverék megfelelő adagolásával támogatod a regenerálódást, hogy a kutyus felépülése a lehető legrövidebb időn belül menjen végbe. Betegségből éppen felépülő vagy műtét utáni lábadozó állapot során minden pótlólagosan adott tápanyag segíti a gyors gyógyulást.

4. Idős, nagyon lefogyott kutyáknál

Idős kutyáknál egészségügyi probléma nélkül is fennállhat étvágycsökkenés, hiszen kevesebbet mozognak és az emésztésük is lelassul. Az aminosavakra a szervezetének persze továbbra is szüksége van, és a Vitality tápkiegészítő készítménnyel ezeket remekül lehet pótolni. FONTOS! A kutyusnak továbbra is rendszeresen ennie kell, és ha már 24 órája nem vett magához ételt, fordulj állatorvoshoz!

5. Sport- és munkakutyáknál

Állóképességi sporttevékenységek során a különböző aminosavak szintje csökken a vérben. Mivel ilyenkor terhelés alatt van a kutya szervezetét, fontos, hogy azokat a tápanyagokat, amikből energiát nyer megfelelően pótoljuk. A kiegészítőkkel bevitt aminosavak az izomzat megtartásában és építésében segítenek, és könnyebben is tudnak hasznosulni, mintha csak táplálékkal adnánk neki.

Arthrocol Vitality 500 ml

Kattints IDE, hogy több részletet megtudhass legújabb készítményünk, az Arthrocol Vitality előnyeiről és összetevőiről!

Kövess minket Facebookon, ha hasznosnak ítéled ezt a bejegyzést, és tudj meg többet a kutyusod egészségének megőrzéséről! 🙂